Bojan Šipka

Šipkina želja za višim arhitektonskim dometima i stručnim usavršavanjem odvodi ga u Grac, gdje trenutno pohađa master studije i realizuje svoj jedinstveni arhitektonski izražaj kroz mali samostalni studio Bojan Šipka arhitekta.

Okrugli sto: “Ja iz ovog ugla, kao mlad arhitekta koji tek počinje da radi, mišljenja sam da treba poštovati svaku priliku koja se ukaže i maksimalno poštovati investitora, ali težiti da napravimo dodatnu vrijednost od tog njegovog ulaganja. Dobijanjem prilika mislim da će se početi razvijati i dobra arhitektura u tome svemu. Danas je to više puta spomenuto, mislim da treba raditi i svaku pomenutu priliku koristiti. “
PREDAVANJE: Mlad, interesantan i savremen pogled na arhitekturu čudnog doba, čudnih investitora i (nadasve) čudne zemlje. Kroz pokazani rad, od skice do gotovog objekta, sve korake radnog zadovoljstva i odricanja objasniće lični odnos prema prostoru te potrebi arhitekte da sluša i stvara, zadobije (i iskoristi) povjerenje investitora i preuzme odgovornost.