Pavle Stamenović

Stamenović je diplomirao 2007. godine na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Angažovan u nastavi od 2007. godine na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Departmanu za arhitekturu (asistent u nastavi 2009/2015). Autor i koautor više desetina radova i projekata u okviru arhitektonsko-urbanističkih konkursa od kojih su mnogi nagrađivani. Autor i koutor više publikovanih stručnih i naučno-istraživačkih radova. Bavi se istraživanjem u oblasti metodologije i procesa projektovanja, a uže polje istraživanja problematizuje ulogu, i razmatra mogućnosti transformacije arhitektonskih tipologija i tipa u savremenom procesu arhitektonskog projektovanja.
Učesnik više međunarodnih izložbi i salona arhitekture, poput Venecijanskog bijenala 2008. i Tallin Architecture Biennale 2013. 2010. gost urednik švedskog interdisciplinarnog časopisa STAD.
Od 2008. godine saradnik arhitektonskog studija MIT Arh (prof.Branislav Mitrović). Od 2010. osnivač i član kolektiva RASTER, interdisciplinarnog studija koji se bavi istraživanjem kroz arhitektonsko projektovanje, s fokusom na arhitektonske i prostorne koncepte, prvenstveno kroz učešće na arhitektonsko-urbanističkim konkursima, sa zapaženim uspjehom, od kojih su mnogi i nagrađeni. Mentor je više internacionalnih interdisciplinarnih radionica, poput Cloud Workshop (Kadiz, Španija), Scale Workshop (Helsinki, Finska), Kinetic (Valeta, Malta) i Projecting Cinemas (Teheran, Iran).