SAHAA – Adnan Harambašić

Nakon 10 godina kao jedan od 3 partnera u birou A-lab (Oslo/Norveška) pokrenuo je s Thor Olav Solbjør novi biro SAAHA sa sjedištem u Oslu.
Kao partner u A-labu bio je ključna osoba na razvoju Barcode master plana u Bjørvika, a bio takođe vođa A-lab tima koji je osvojio konkurs za Hammerfest Arctic Culture i jedan od odgovornih projektanata projekta Statoil.
Posljednji projekat koji je vodio kao partner u A-labu je bio pobjednički rad na konkursu za Furuset – Projekat održivog razvoja s fokusom na održivosti i energetskoj efikasnosti.
Vodio je međudisciplinarni tim koji je radio na studiji izvodljivosti za Novi kompleks vlade u Oslu u saradnji s biroom MVRDV iz Roterdama.
Novoizabrani je član žirija Nagradu arhitekture opštine Bærum. Drži predavanja u Norveškoj, ostatku Evrope i Aziji.
PREDAVANJE: Pokretna meta
Poslije aktivnog djelovanja unutar drugih biroa Kenan Brčkalija, Thor Olav Solbjør i Adnan Harambašić osnivaju 2012. studio AHAKNAP u Sarajevu i 2013. studio SAAHA u Oslu. U svojoj praksi pokušavaju da ukažu na mogućnost kvalitativnog iskoraka i unutar vrlo skučenih okvira u kojim kao struka djelujemo. Projekti iz Osla i Sarajeva različitog mjerila i karaktera prezentovani su kao pozadina za diskusiju.